Er man glad i å reise med tog og interessert i tog og jernbane er dette foredrag som man bør få med seg denne lørdagen.

Hovedforedraget er journalist og forfatter Atle Nielsen, som kommer til Hamar for å fortelle fra boken sin «Den store boken om tog». Det andre foredraget om boken «Tog til alle tider» vil gi et innblikk i hvordan jernbanedriften og togtrafikken har vært i Norges 165 år gamle jernbanehistorie – fra 1854 og frem til i dag.

Kl. 11.15: «Tog til alle tider. Jernbanens drifts- og ruteopplegg» ved Thor Bjerke og Kjell Navestad.
Lurer du på når togene gikk og hva slags materiell som har vært brukt fra den spede begynnelsen i 1854 og frem til i dag? Når ble siste nattog kjørt mellom Oslo og Åndalsnes? Hvordan var rutetilbudet på Skreiabanen siste året med persontrafikk? Når kom Intercity som merkevarenavn hos NSB? Disse og lignende spørsmål vil boken det skal snakkes om i dette foredraget kanskje kunne gi svar på.Forfattere av boken er Thor Bjerke, Dag Chr. Halvorsen, Sven Hjorth-Johansen, Kjell Navestad og Holger Schlaupitz.

Kl. kl. 12.30: «Den store boken om tog» ved Atle Nielsen.
«Den store boken om tog» er den ultimate bokutgivelsen for alle som er glad i å reise med tog. Nielsen ønsker tilhørerne velkommen til en foredragsreise langs verdens mest spektakulære jernbanestrekninger, og vil presentere et vell av morsomme kuriosa, kjente og ukjente historier og fascinerende bilder fra jernbanestrekninger i inn- og utland. Visste du at det var behovet for oversiktlige tidtabeller som gjorde at vi delte verden inn i 24 tidssoner, eller at man på pendlertog fra Moskvas forsteder finner løshunder som har lært seg å ta toget til og fra byen for å finne mat?

Boken inneholder som jernbanequiz, noveller, kortbiografier, gamle rutetabeller, jernbanehistorikk, tunneler, musikk, broer, litteratur, togrøverier, berømte stasjoner, tragiske ulykker og de underligste rekorder, i tillegg til fotografier og illustrasjoner av lokomotiver, stasjoner, plakater, skilt og billetter fra jernbanelinjer i inn- og utland. Den kom ut senhøsten 2018.

Atle Nielsen (f. 1956) har lang fartstid som journalist, forfatter, quizmaster og artist, og han har utgitt en rekke bøker for både barn og voksne. (Kilde: FONT Forlag)

GRATIS inngang.

Begge bøkene er til salgs i museumsbutikken.
Priser: «Den store boken om tog» kr 379,-. «Tog til alle tider. Jernbanens drifts- og ruteopplegg» kr 495,-.