Norsk jernbanemuseum som læringsarena

Vår museumspedagog er i foreldrepermisjon tom. april 2022. Vi vil derfor ha et begrenset pedagogisk tilbud i denne perioden.

For spørsmål om våre opplegg og booking ta kontakt med vårt sentralbord på telefon: 40 44 88 80 eller e-post: post@norsk-jernbanemuseum.no.

Briste eller bære – Buer i brobygging (4.-7. trinn)

Tilbys hele året, varer ca. 45 minutter, maks 16 elever.

Bygging av hvelvbruer er en spennende samarbeidsoppgave. Ved hjelp av et byggesett med treklosser, fundament og sidestøtter  bygger man en 70 cm lang modell av en hvelvbro. Når broen er ferdig kan det prøvebelastes ved at elevene står eller sitter på den.

Ønsker dere å besøke museet med en større gruppe enn 16 elever, kan de elevene som ikke deltar på det pedagogiske opplegget utforske utstillingen eller noen av våre oppgaveløyper. Mer om aktiviteter i utstillingen og våre oppgaveløyper finner dere på denne siden: Grupper med særskiltebehov – Norsk jernbanemuseum (jernbanemuseet.no)


Jernbanen og den industrielle revolusjonen (8. -10. trinn, VGS)

Tilbys september – mai, varer ca. 50-60 minutter, maks. 30 elever

Jernbanen spilte en viktig rolle i den industrielle revolusjonen som fant sted i Norge på 1800-tallet. Bli med på en omvisning i vår hovedutstilling hvor vi snakker om utviklingen av industri, økonomi, samferdsel og kommunikasjon i Norge, med utgangspunkt i jernbanen. Hva har jernbanen bidratt med i Hamar by? Underveis ser vi på originale damplokomotiver og vogner og dere får se Norges eldste elektriske apparat, visertelegrafen.


Togleik på Leikvangen (1.-3. trinn)

Informasjon om tilbudet våren 2023 kommer i april.

Togkjøring i museumsparken

Tertittoget

I sommersesongen kjører det populære Tertittoget gjennom museumsparken. For barnehager, skoleklasser og SFO er en reise med toget gratis. Før avgang må dere registrere dere i museumsbutikken. Mer informasjon om Tertittoget og togets rute finner dere her

Leikvangen stasjon og minitoget Knertitten

Leikvangen er en stasjon på Knertittbanen, som ligger i museumsparken vår. Stasjonen er tilpasset barn i størrelse og gir mulighet for lekbasert læring. På perrongen står minitoget Knertitten klar til å kjøre store og små på banen rundt stasjonen. For elever ved 1. og 2. trinn tilbyr vi undervisningsopplegget «Togleik på Leikvangen» fra siste del av mai og frem til skoleslutt. Vi tar også gjerne imot mindre grupper som ønsker et alternativt undervisningsopplegg og SFO på Leikvangen stasjon.