Museumsbesøk for barnehager

Norsk jernbanemuseum har gratis inngang for store og små grupper fra barnehager.

For spørsmål om våre opplegg og booking ta kontakt med museumspedagogen på epost: pia.haugsjordet@jernbanedirektoratet.no eller telefon 40 44 88 80.

Opplev utstillingen sammen med vår museumspedagog

Vår museumspedagog tar dere med på en rundtur i utstillingen «På sporet av reisen». Turen starter på perrongen hvor vi snakker om hvordan man reiste før tog og biler ble oppfunnet. Vi ser på hvordan togets hjul er utformet og snakker om hvorfor toget går på skinner. På rundturen ser vi på et av landets eldste lokomotiver og snakker om hvordan det var å jobbe som lokomotivfører, fyrbøter og konduktør før i tiden. Vi møter noen av de reisende fra 1800-tallet og ser på forskjellene på de ulike klassene.

En rundtur varer omkring 30-45 minutter, men tiden styres i stor grad av barnas nysgjerrighet.

Utforsk våre utstillinger

Alle er hjertelig velkomne til å utforske våre utstillinger på egenhånd. Hovedutstillingen «På sporet av reisen» er åpen hele året, med unntak av mandager i vinterhalvåret. Utstillingen er en arena hvor dere sammen kan gå på oppdagelsesferd, lære om og utforske teknologi. Våre åpne motorvogner og lekelokomotivet urskog er en fin arena for rollelek.

På den ene langveggen i utstillingen kan dere se modelltog som kjører i tidsriktige omgivelser.

I lekekroken finner dere vår populære Geotrax-bane, hvor barna kan kjøre fjernstyrte tog eller bygge sine egne baner.

Vitenverkstedet

På Vitenverkstedet har vi mange ulike leker, spill og aktiviteter, slik som Jovo- og tesseleringsbrikker, Brio byggesett, kulebane, kjempe-tantrix, metallbyggesett og Lego kodeekspressen.

Alt dette kan settes frem og disponeres fritt etter avtale på forhånd.

Bokstavskattejakt

Vår bokstavskattejakt er en utfordrende og spennende oppgave for de eldste barna i barnehagen. Oppgaven går ut på å kjenne igjen bilder fra utstillingen. I nærheten av gjenstandene/området vi har tatt bilde av, er det gjemt en bokstav. Bokstaven skrives inn i en rute på oppgavearket. Når man har funnet alle bildene/bokstavene finner man et løsningsord.

«Skattejakten» inne i utstillingen er kun tilgjengelig i vinterhalvåret. I museumsparken har vi også en bokstavskattejakt hver sommer/høst (fram til og med høstferien).

Togkjøring

En reise med Tertittoget eller Knertitten er gratis for barnehager.

Uken etter skoleslutt inviterer vi alle barnehager i Hamar kommune til et hyggelig besøk med kjøring av Tertittoget og minitoget Knertitten. Det sendes egen invitasjon til alle barnehagene i kommunen.

Ønsker dere å kjøre våre tog utenom barnehageuka må dere henvende dere i museumsbutikken for registrering.

Knertitten kjører hver dag fra 10.15 til 15.45, i perioden 1. juli til 20. august.

For informasjon om Tertittogets rute se denne siden: Tertittoget / The narrow gauge steam train / Der kleine Dampfzug – Norsk jernbanemuseum (jernbanemuseet.no)

Kafekroken

For mange barnehager er museet et populært turmål. Og er man på tur, så trenger man også påfyll i magen. I vår kafekrok kan dere spise medbrakt matpakke.