Etter å ha vært stengt i tre måneder grunnet Koronapandemien, åpner vi dørene igjen mandag 8. juni. Det blir en litt annerledes sesong enn normalt, og noe vil være stengt inntil videre.

Museet vil i juni være åpent hver dag fra kl. 11.00-15.00. Åpningstiden for ferieperioden juli-august, kommer vi tilbake til.

Les om hvilke smittevernstiltak vi ber om

Billetter/inngang

Vi tar ikke imot kontanter. Betaling skjer med kort via «tæpping»/betalingsterminal på museet. Mer informasjon om priser

Hovedutstillingen

Hovedbygningen med utstillingen «På sporet av reisen» vil være åpen hver dag i åpningstiden. Besøkende vil oppleve at ikke alle installasjoner og aktiviteter er tilgjengelige. Lekekroken, togsimulatoren og lekelokomotivet «Urskog» er avsperret inntil videre.

Museumsparken

Disse fire bygningene vil kun være åpne i følgende tidspunkter:

Lokomotivhallen kl. 11.30-12.00
Kløften godshus med utstilling om stykkgodstransporten ved jernbanen kl. 12.15-12.45
Vognhallen med Dovregubben kl. 12.50-13.30
Utstillingen «Mørke spor» kl. 13.45-14.15

Øvrige bygninger vil være stengt inntil videre.

Togene

Tertittoget vil bli satt i drift fra 23. juni. Vi kommer tilbake med mer informasjon når det nærmer seg start.

Minitoget Knertitten og Leikvangen stasjon vil foreløpig ikke bli satt i drift. Det tas en vurdering i løpet av juni om dette vil skje.

Biblioteket

Museets bibliotek vil inntil videre ikke være åpent for besøk. Biblioteket tar imot henvendelser på e-post og vil gjøre sitt beste for å hjelpe. Ta kontakt på:

biblioteket@norsk-jernbanemuseum.no

I juli er biblioteket sommerstengt. Henvendelser som kommer i denne perioden vil ikke bli besvart før over sommeren.

Foto- og gjenstandssamlingen

Henvendelser til avdelingen kan gjøres pr. epost. På grunn av mange henvendelser de siste månedene, vil det ta tid før man kan få et svar.
Avdelingen er sommerstengt i juli.

Restaurantvogna Kari-Sofie

Det jobbes med å få på plass en driver av serveringstilbudet vårt. Vi kommer tilbake med mer informasjon om dette.

Omvisning

Vi gjennomfører ikke ordinær omvisning for grupper på museet. Gruppebesøk skal skje etter de råd gitt av helsemyndighetene med bla. maks antall 20 personer i en gruppe. Som deltaker i en gruppe må man overholde minst en meter avstand til andre personer i gruppen som ikke tilhører din husstand.

Dersom man ønsker å gjøre et gruppebesøk må dette avtales på forhånd. Gruppen vil få en innledende informasjon om museet og utstillingene/hva man kan se, og så går man på egenhånd.