Lesestund for barn på Norsk jernbanemuseum.

Lesestund for barna i Blåveisen barnehage

Sammendrag

Barn fra Blåveisen barnehage fikk fredag høre historien om det nysgjerrige lokomotivet Bingsfos. Høytlesingen er en del av FNs internasjonale dag for lese- og skriveferdighet og fant sted foran lesekiosken – en tidligere telefonkiosk som er fylt opp av bøker.

Etter lesestunden utendørs fortsatte det med langlesing for barna innendørs i museets i filmvogn. Linda Cecilie Malum-Soløst leste fra boka hun selv har skrevet om det lille og nysgjerrige lokomotivet Bingsfos. Forfatteren vet godt hva hun skriver om, da hun jobber frivillig som fyrbøter på Urskog-Hølandsbanen, i tillegg til læreryrket.

­– For meg som jobber som bibliotekar på jernbanemuseet er det gøy å oppleve at kulturminner blir arena for lesing og gode leseropplevelser, sier Elin Gammelmo. Hun har nemlig en av museets siste formidlingsprosjekter i tankene. Lesekiosken, en tidligere telefonkiosk som ble åpnet under Nordisk poesifestival tidligere i år.

Jernbanemuseets lesekiosk er full av bøker og meningen er at folk skal kunne komme og hente med seg hjem ei bok. Og selv sette igjen bøker om de ønsker det.

Etter høytlesingen gikk barna tilbake til lesekiosken og fikk velge seg en bok de kunne ta med seg hjem til den internasjonale lesetimen kl 19 samme kveld.

Sammen med Hamar bibliotek er Norsk jernbanemuseum stolte faddere til lesekiosk nummer 116, som er en del av et nasjonalt litteraturformidlingsprosjekt til Foreningen !les.