Sammendrag

Under Leke- og byggehelg ved Norsk jernbanemuseum på Hamar kan hele familien delta i morsomme leker, engasjerende brettspill, utfordrende byggeaktiviteter, spennende blyantoppgaver, fengslende bokstavskattejakt, kule 3D-puslespill og mye mer. Selv de minste som ikke kan lese og skrive, kan lede an i flere av oppgavene. I lekekroken finner man bøker om tog som kan lese og bla i. Lekedamplokomotivet Urskog venter på nye lokomotivførere.

Delta i våre aktivitetsløyper og bli bedre kjent med museet!
UTFORSK-oppgavene i hovedutstillingen byr på utfordringer for de minste i følge med en voksen og for de litt eldre som kan å telle, lese og skrive sjøl.
I den bildebaserte «BOKSTAVSKATTEJAKTEN» skal man lete seg fram til bokstaver som er gjemt forskjellige steder i hovedutstillingen. Sammen danner bokstavene et løsningsord. Vil man være med i trekning av premier i juni 2024 leveres svararket til personalet.

På Vitenverkstedet kan alle prøve seg på de aktivitetene vi har, som for eksempel:

  • Fischer-Price leker for de minste.
  • LEGO Kodingekspressen.
  • Vognoppstillingsspill – Norsk jernbanemuseums egen form for Sudoku!
  • Pakkeproblemet – hodebry for hele familien!
  • Konstruksjons- og byggeleker som Brio builder, JOVO-brikker og kulebanebyggesettet Cuboro.

I tillegg har vi bøker og Geotraxbanen i lekekroken, du kan bygge tretogbaner på perrongen og lekedamplokomotivet Urskog venter på nye lokomotivførere.

Ekstra aktiviteter i forbindelse med påsken

Vår gode venn, påskeharen Kalle, har vært innom og lagt igjen egg som man kan pynte til påsken. Sammen med Anno Domkirkeodden er det mulig å være med på påskerebusen vi har i museumsparkene våre. Vi trekker fire premier over påske.
Vitenverkstedet og aktivitetene vil også fortsette tirsdag 26. og onsdag 27. april så lenge beholdningen av egg, perler, fjær, ol. varer.

Museet er åpent begge dager kl. 11.00-15.00.

Kaffeautomat og noe å bite’i i museumsbutikken.

Inngang: Barn 75,-/voksen 120,-/honnør 100,-/minigruppe 350,-. Barn 0-3 år gratis.
Gratis inngang for de som er medlem av Jernbanemuseets Venner og de som har gyldig årskort. Husk å ta med medlemskort/årskort.

Velkommen til et hyggelig og aktivt museumsbesøk!