Sammendrag

Det hele starter nedstegningen under koronapandemien i 2021. Det meste var stengt og vi måtte holde avstand. Sammen fant Norsk jernbanebanemuseum og nabo Anno Domkirkeodden ut at vi ville gjøre noe positivt for Hamars befolkning og tilreisende påsketurister. Vi fant ut at vi ville lage en rebusløype gjennom museumsparkene våre for å trekke folk ut i frisk luft, la de gå en tur og samtidig bry hodet litt. I år gjør vi dette for fjerde gang.

Anno Domkirkeodden og Norsk jernbanemuseum har igjen laget en rebusløype utendørs i museumsparkene for påsken 2024.

Påskerebusen består av 10 poster fordelt på hele uteområdet til begge museene. Hver post består av en oppgave med tre svaralternativer. Foran hvert svaralternativ finner du en bokstav. Bokstavene foran de riktige svaralternativene vil danne et løsningsord på 10 bokstaver.

For å delta trenger du et oppgaveark og noe å skrive med, eller du kan notere på mobilen.

Oppgavearkene finner du ved hovedinngangen til Domkirkeodden og i Lesekiosken ved Smalåsen stasjon på Norsk jernbanemuseum.
Det er angitt på oppgavearket hvor/hvordan du kan levere inn svaret for å være med i trekningen av premier.

Oppgavene passer for hele familien.

Påskerebusen varer fra 23. mars til og med 2. påskedag. Etter påske trekker vi fire heldige vinner som hver får en overraskelsespremie i posten. Du kan også løse oppgavene uten å bli med i premiekonkurransen.