Førstkommende helg er det klart for årets utgave av Stoppested Verden.

Det er 10-års jubileum i år. Første gang festivalen ble arrangert var i 2008. Besøkstallet den gang var 3644 på to dager, mens tallet for 2017 var 11420 besøkende.

Det overordnede målet med festivalen er å bygge broer på tvers av kulturer, og skape møteplasser mellom mennesker med ulik bakgrunn. Noe man har lykkes med i løpet av disse ti årene. I 2008 var festivalen i stor grad en «hvit» festival, mens vi nå ser representanter fra mange kontinenter og nasjoner som besøkende til og deltakere i festivalen.

Og hva gjør man når man besøker fremmede kulturer og land – jo man reiser med toget. Under festivalen kan man ta Tertittoget ut i den fargerike og spennende verden museumsparken er blitt omgjort til i to dager.

Har du ikke vært her bør du ta en tur – med eller uten barn. Selv om det er en festival i hovedsak for barn og unge, er det absolutt gode opplevelser for godt voksne også!

Vårt bibliotek, hovedutstillingen «På sporet av reisen» og utstillingen «Mørke spor, jernbanen og 2. verdenskrig» er åpne begge dager.

Vi ønsker velkommen til årets jubileumsfestival lørdag 2. og søndag 3. juni!

GRATIS INNGANG!