I uke 48—51 tilbyr Norsk jernbanemuseum førjulsaktiviteter for skoleklasser.

Nissejakt i hovedutstillingen

For 1.—5. trinn. Ca. 45 min.
Sju bokstavnisser har gjemt seg på museet. Et oppgaveark med bildehint vil hjelpe dere å finne gjemmestedene deres. Nissenes bokstaver skal til sammen danne et løsningsord. For å finne bokstavenes plass i løsningsordet må elevene løse enkle regnestykker.

Oppgavene er tilpasset ulike klassetrinn. Vi anbefaler at elevene jobber
sammen i grupper på 2-3 elever.

Jul på Hjul, oppgaveløype i hovedutstillingen

For 5.—7. trinn. Ca. 45 min
Året er 1881 og familien Schøien skal reise fra Christiania til Røros for å feire jul hos besteforeldrene. Når mor Berte skal sjekke reiseruten fra billettkontoret oppdager hun at flere av avgangstidene i ruteplanen mangler. Ved å løse oppgaver i utstillingen kan dere hjelpe familien Schøien med å finne de manglende rutetidene og sørge for at de rekker frem til jul.

Vi anbefaler at elevene jobber sammen i grupper på 3-4 elever.

Vitenverkstedet

For alle.
På Vitenverkstedet er det mulig å dekorere lokomotiver til å henge på juletreet eller utforske noen av våre spill og byggeaktiviteter. Her finner dere blant annet: JOVO-brikker, Lego Kodeexpressen, kulebane og byggesett til da Vinci bro.


Informasjon

En ansatt fra museet tar imot klassen og forteller litt om museet før elevene deles i grupper. Del gjerne klassen i to, slik at den ene halvparten løser en av oppgaveløypene i utstillingen, mens den andre utforsker Vitenverkstedet. Besøket kan også kombineres med utendørsaktiviteter i museumsparken.

For å avtale tidspunkt for besøk ta kontakt med museumspedagog Ingvild Stubbom:
E-post: ingvild.stubbom@jernbanedirektoratet.no
Telefon: 459 79 579