Ta turen innom Norsk jernbanemuseum under MuseumsNATT for quiz og musikk. Quizmaster for kvelden er Svein Erik Løberg, og kveldens musikalske opplevelser leveres av duoen Strømsrud & Ramseth, som vil snekre sammen en allmennquiz av varierende vanskelighetsgrad ispedd musikalske innslag med dertil påfølgende spørsmål.
Tre runder i løpet av kvelden som starter kl. 19.30, 20.45 og 22.00.
 
Salg av kaffe, mineralvann og snacks.
 
Quizmaster, Svein Erik Løberg, jobber til daglig som boveileder i Hamar kommune, men er også en av to eiere av butikken Musikkverket på Maxi. Han har gjennom flere år holdt fast quizer på puber i Hamar, de siste årene på Nellie.
 
Strømsrud & Ramseth er en duo bestående av Karoline Strømsrud og Henning Ramseth.
Karoline er skolert vokalist med et stort musikalsk spekter, i tillegg til å ha bakgrunn fra ungdomskoret «Defrost», ledet av Thomas Caplin. Karolines sterke og særpregede vokal står i sentrum, men hun spiller også gitar, piano, og rytmeinstrumenter.
Henning er multi-instrumentalist med lang merittliste som musiker og produsent for mange av Norges mest kjente artister, som Return, Ronni Le Tekrø og Aunt Mary. Henning spiller det meste med strenger på, piano og i tillegg perkusjon og vokal.
Grunnen til at Strømsrud & Ramseth har valgt å samarbeide, er at de har funnet en unik musikalsk kjemi. Det er nettopp denne opplevelsen av en kjemi de ønsker å dele med deg.
 
Programmet for hele kvelden på alle museene.
 
Billetten(e) kr 250,- kan du kjøpe på det første museet du stikker innom. Billetten gjelder som inngang alle steder og gratis transport med veteranbuss mellom stedene.
 
Billett(er) kan forhåndkjøpes på Ticketmaster

Gratis veteranbuss kjører mellom museene!

For at man enklest mulig skal kunne komme seg mellom våre museer under MuseumsNATT har vi satt opp veteranbusser som kjører hele kvelden. Når man har løst billett hos en av oss (kr 250,-), så kan du kjøre så mye buss du bare vil!

Bussene har oppstart på ytterpunktene i ruta, henholdsvis Atlungstad og Domkirkeodden. De første bussene går herfra kl. 17.30. Hele ruta tar ca. 45 min fra Altungstad til Domkirkeodden (eller vice versa). Vi opererer ikke med noen fastlagt rute. Stoppestedene underveis er Migrasjonsmuseet, Kunstbanken (Grønnegata), Kirsten Flagstad Museum (Grønnegata), Hamar bryggeri (Bakgården/Vestre gate) og Norsk jernbanemuseum.

Bussene kjører i en slik rute at det skal ikke være mer enn 15-20 minutter mellom hver bussavgang fra hvert museum. Men det er gamle busser, så det kan oppstå uforutsette hendelser. Ha derfor tålmodighet om noe skulle oppstå med bussene, for det vil ikke være lenge før neste buss kommer.

Siden det er en felles avslutning med konsert i Hamardomen kl. 24.00, går den siste bussen, hvis du skal rekke konserten, fra Atlungstad mot Domkirkeodden kl. 23.15. Det går en buss også 23.30, men da rekker du ikke hele konserten.

Etter konserten vil det bli satt opp 2-3 busser som går til Hamar sentrum/Migrasjonsmuseet/Atlungstad brenneri for de som skal tilbake hit.

Veteranbussene kommer fra følgende selskaper. Noen er eiet av en forening, andre i privat eie:
• HOB bussveteran – vår «egen», lokale veteranbuss
• Biri Bilselskap
• Ottadalen kommunale billag
• Gausdal bilselskap
• Lillehammer-Ringsaker Bilruter (LRB) og
• AFHA bilruter (Alvdal-Folldal-Hjerkinn-Atna) – og denne kommer helt fra Alvdal for å være med å kjøre dere denne kvelden!

Nærmere informasjon om hver enkelt buss får dere ved å spørre bussjåførene!