Prøv aktivitetsløypa «På sporet» hvor hele familien kan delta i runden med 10 spørsmål. Svarene finner dere ved å lese tekst, se filmer og ved å studere objekter i utstillingen. Svarark og skriveunderlag/blyant fås i butikken.

Bli med på vår bildebaserte «skattejakt»! Her skal man lete seg fram til bokstaver som er gjemt forskjellige steder rundt omkring i hovedutstillingen, og sammen danner bokstavene et løsningsord. Man kan velge selv om man vil delta i trekning om premier eller ikke. Denne oppgaven trenger man ikke å kunne å lese for å løse. Så her kan selv de minste delta og lede an.

Begge «løyper» har premiering. Trekning i løpet av våren 2018.

* Bli med og bygg togbane i lange baner i lekekroken!
* Brettspill både på Vitenverksted og bordene i kafékroken. Spør etter brikker i butikken
* Puslespillet Kjempe-Tantrix
* Konstruksjonspuslespillet Cuboro
* Tesseleringsbrikkene hvor man kan lage spennende mosaikkmønstre
* Konstruksjonsleker (Brios byggesett og JOVO)
* Småfolk-lekene
* Lekelokomotivet «Urskog»
* Togsimulatoren
* Tegne-/fargelegging.

Vi har også fått et påskemysterium vi ikke finner ut av og som vi trenger hjelp av små og store detektiver til å løse. En DVD har på mystisk vis forsvunnet fra museumsbutikken nå rett før påske. Butikkpersonalet har lett og lett, men har ikke klart å finne den. Vi lurer på om det er dukkene i utstillingen som har våknet til liv og driver ap med oss om natten, litt sånn «Natt på museet». Derfor håper vi at de som besøker oss i helgen, er gode detektiver og kan hjelpe oss å finne den igjen!

Åpningstid: Museet er åpent kl. 11.00-15.00. Søndag kl. 11.00-16.00.

Museumsbillett: Lørdag: Gratis.
Søndag: Barn 65,-/voksen 100,-/honnør 85,-/minigruppe 300,-. Barn 0-3 år, medlem venneforening og årskort gratis.