Reisen med Karéttoget Hamar-Løten-Elverum – søndag 1. september 2019.

Vårt historiske og vakre karéttog skal på tur til Elverum på søndag i forbindelse med arrangementet «I Edvard Munchs fotspor i Løten». Toget må til Elverum for å snu, og derfor er det er mulig å BARE bli med Karettoget fra Hamar til Elverum og tilbake, eller fra Løten til Elverum og eventuelt tilbake. 2. klasse plysj selges kun som togtur.

Fullstendig rute for toget:
Fra Hamar stasjon kl 12.30. Til Løten stasjon kl 13.05. Fra Løten stasjon kl 13.15. Til Elverum stasjon kl 13.40.

Fra Elverum stasjon kl 14.30. Til Løten stasjon kl 14.49. Fra Løten stasjon kl 15.00. Til Hamar stasjon kl 15.30.

Billettpris:
2. kl. Plysj en vei 250,-. 2. kl. Plysj tur/retur kr 350,-.
3. kl. Trebenk en vei kr 100,-. 3. kl. Trebenk tur/retur kr 150,-.
Barn 0-3 år gratis, uten billett og eget sete.

Karéttoget er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Det er mulig å ha med barnevogn, men ikke i kupeene. Den må være i godsvognen under reisen.

Ledsager gratis. For bestilling ring 22 82 81 97

Hvis du bare ønsker å være med toget fra/mellom Hamar og Elverum – klikker du her for bestilling av billetter på Ticketmaster.

I Edvard Munchs fotspor i Løten – søndag 1. september

Edvard Munch ble født 12. desember 1863 i andre etasje på Engelaug Østre på Ådalsbruk i Løten, men flyttet herfra som ettåring. Han holdt kontakten med bygda gjennom barneårene og som voksen. Bli med på denne turen for å bli bedre kjent med Edvard Munch og hans tilknytning til Løten på Mjøsas østside.

Reisen starter i ved Skibladnerbrygga i Gjøvik. Mjøsas hvite svane bringer reisende over til Hamar brygge, hvor man etter en liten spasertur bort til Hamar stasjon, stiger ombord i Norsk jernbanemuseums karéttog. Her blir det en eksotisk togreise med med kull og damp, og med samme passasjerkomfort og kullukt som man opplevde for 100-150 år siden, det vil si på 3. klasse trebenk. Ved Løten Nærstasjon og Landhandleri går turen videre med veteranbusser til fotostoppet ved Engelaug Østre, før vi ankommer MunchsenteretKlevfos Industrimuseum. Etter besøket her går turen tilbake til Karéttoget som bringer reisende tilbake til Hamar stasjon. En kort spasertur tilbake til Skibladner og turen går over Mjøsa igjen til Gjøvik brygge.

Slik er dagen planlagt med reise fra Gjøvik med Skibladner og besøket på Klevfos/Munchsenteret:

kl.10.30 Avg. Gjøvik brygge med DS Skibladner. Frokost serveres i 1. Plads Madsalong.
kl. 11.45 Ank. Hamar brygge.
kl. 12.30 Avg. Karettoget fra Hamar stasjon.
kl. 13.00 Ank. Løten stasjon.
kl. 13.00 Veteranbusser fra Rutebilhistorisk foreningen, avdeling Lillehammer og Gudbrandsdal OG Hamar og Omland Bussveteran bringer deg til fotostopp ved Engelaug og til Munchsenteret.
kl. 15.00 Avg. Løten stasjon kl.15.30 Ank. Hamar stasjon.
kl. 16.15 Avg. Hamar brygge Skipets gourmetsuppe serveres i restauranten.
kl. 18.00 Retur til Gjøvik brygge.

Pris per person kr. 850,-  inkl. reise med Skibladner, servering om bord på utreise og retur, billett til karettoget, busstransport og omvisning i Munchs fotspor.

Pakketuren med alle tre opplevelsene bestilles hos Skibladner

Med forbehold om endringer og kansellering for begge arrangementer.

Foto Karéttoget: Øyvind Dølplads

Foto Munchsenteret: Klevfos Industrimuseum