Lørdag 9. februar

Kl. 11.15-12.15: «Tog til alle tider. Jernbanens drifts- og ruteopplegg»
ved Thor Bjerke og Kjell Navestad.

Lurer du på når togene gikk og hva slags materiell som har vært brukt fra den spede begynnelsen i 1854 og frem til i dag? Da kan dette foredraget være noe for deg. Boken det skal snakkes om i dette foredraget vil blant annet ta for seg noen smakebiter på hva den inneholder.

Boken er den første av to bind.

Thor Bjerke, Dag Chr. Halvorsen, Sven Hjorth-Johansen, Kjell Navestad og Holger Schlaupitz er forfatterne av boken, og to av dem, vil gi dere ett innblikk i norsk jernbanehistorie.

NJK forlaget – Norsk Jernbaneklubb er utgiver av boken.

Kl. kl. 12.30-1330: «Den store boken om tog»
ved Atle Nielsen.

Velkommen til en reise langs verdens mest spektakulære jernbanespor. Atle Nielsen har nylig utgitt «Den store boken om tog» og vil presentere et vell av morsomme kuriosa, kjente og ukjente historier og fascinerende bilder fra jernbanestrekninger i innland og utland.

Mer om boken
«Den store boken om tog» er den ultimate utgivelsen for landets utallige togentusiaster. Her finner du interessante fakta og morsomme historier i tillegg til fotografier og illustrasjoner av lokomotiver, stasjoner, plakater, skilt og billetter fra jernbanelinjer i innland og utland. Visste du for eksempel at det var behovet for oversiktlige tidtabeller som gjorde at vi delte verden inn i 24 tidssoner, eller at man på pendlertog fra Moskvas forsteder finner løshunder som har lært seg å ta toget til og fra byen for å finne mat? Forfatteren tar leserne med på en reise langs verdens mest spektakulære jernbanestrekninger, og dessuten inneholder boken jernbanequiz, noveller, kortbiografier, gamle rutetabeller, jernbanehistorikk, tunneler, musikk, broer, litteratur, togrøverier, berømte stasjoner, tragiske ulykker og de underligste rekorder.

Om forfatteren
Atle Nielsen (f. 1956) har lang fartstid som journalist, forfatter, quizmaster og artist, og han har utgitt en rekke bøker for både barn og voksne. (Kilde: FONT Forlag)

**********************************
Begge bøkene er til salgs i museumsbutikken under arrangementet.
Priser: «Den store boken om tog» kr 379,-. «Tog til alle tider. Jernbanens drifts- og ruteopplegg» kr 495,-.

Gratis inngang