To 50-års jubileer markeres ved Norsk Jernbanemuseum!

Søndag 20. mai 2012 tjuvstarter Norsk Jernbanemuseum sommersesongen.

Vi markerer to av sommerens 50-års jubilanter: Norges lengste og korteste banestrekninger har jubileum i 2012. Nordlandsbanen markerer i juni sitt 50-års jubileum for fullføringen fram til Bodø og Tertittoget har kjørt i 50 år gjennom museumsparken ved Norsk Jernbanemuseum.

 

Sommerens utstilling

ved museet heter “Nordlandsbanen – en lang historie” og forteller deler av historien til den 729 kilometer lange banen, bygget i mange etapper og som det tok 81 år å fullføre. Banen har en sterk historie – ikke minst fra tiden under 2. verdenskrig da krigsfanger bygget banen. Utstillingen er åpen til 2. september.

Åpningen blir foretatt av en opprinnelig bodøværing, Ronald Holmstrøm. Åpning skjer ved gamle administrasjonsbygning kl. 13.00.

 

Tertittbanen

er bare 530 meter lang, men har fraktet mange tusen mennesker siden Tertittoget kjørte sin første tur i mai 1962. Toget er en av museet største og mest populære attraksjoner, og kjører i fast rute fra juni til august hver sommer. Nå er lokmotivet «Urskog» i bedre form enn noen gang, og som det eneste kjente i verden, er dette er verdens mest miljøvennlige damptog! Fra å først ha blitt fyrt på kull, deretter olje, er»Urskog» nå fyrt med vedbriketter/trepellets – så miljøvennlig et damplok kan bli!

Det serveres kake på bursdagen 20. mai fra kl. 12.00. Dette skjer ved Smalåsen stasjon. Hamar Veterankorps spiller.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar