Så har vi igjen gått over i vintertid på åpningstidene våre.

Museet er nå åpnet tirsdag til søndag kl. 11.00-16.00. Vi har med andre ord stengt hver mandag.
Husene i museumsparken er fortsatt åpne når vi har åpent, og vil være det ut september – og mulig i uke 41, som er høstferieuka i Innlandet.

Restaurantvogna Kari-Sofie har åpent fra 12.00 i helgene hvis det er vær til dette.

De siste ukene har en del av aktivitetene hos Norsk jernbanemuseum dreid seg om forberedelser til vinteren.

Det gjøres en del gartnerarbeid i parken. Blant annet samlet sammen kongler og barnåler som vi har mye av. Narvesenkiosken er flyttet ut i parken, og denne har siste uke fått fint grønt gress rullet ut rundt seg. Nå gjenstår bare å få dette best mulig før vinteren setter inn.

Tertittoget og lokomotivet Urskog har tatt sine siste puff denne sesongen. Lokomotivet har fått blåst ut og tømt siste rest av vanndråper som er i rørene og kjelen, og sammen med vognene kan de nå sees i vognhallen.

Videre er arbeider på de uferdige prosjektene i museumsparken så vidt kommet igang igjen. Gresset i bakken opp over brua/tunnelen på Leikvangenanlegget har fått stå i fred i sommer og har grodd bra. Nå gjenstår siste finpuss på overgangen og å få på plass sporene på banen.

Så å si alle våre arrangementer dette er året er avlyst. Men vi er nå i en fase hvor vi planlegger for 2021. Ett år hvor museet skal markere at vi har eksistert i 125 år. Noe som ikke er enkelt siden vi ikke helt vet hvordan det går med koronaepidemien og hvordan den fortsatt vil påvirke vår museumshverdag. Men vi planlegger som om hverdagen etterhvert blir som den var før dette startet.

Biblioteket har ikke åpent som vanlig, kun etter avtale i forkant. Hvis du ønsker å besøke biblioteket, så tar du kontakt på: biblioteket@norsk-jernbanemuseum.no for å gjøre en avtale.

Vi ønsker en god høst – og du er hjertelig velkommen til et besøk ved Norsk jernbanemuseum!