Sammendrag

Norsk jernbanemuseum har gjennom året en rekke små og store arrangementer. Noen av har vi allerede datofestet og er klare til å gå ut med. En del andre utover i året er det fremdeles noen avklaringer som må til før vi kan komplettere arrangementslisten. Men sikkert er det at det er mange gode grunner til å ta turen til Hamar og Norsk jernbanemuseum også i 2024.

De mest hyppige arrangementene er Leke- og byggehelgene, som foregår en til to ganger hver måned fra oktober til og med april. Dette er helger hvor vi tar frem leker, spill og aktiviteter som ikke er fremme til vanlig. Arrangementet passer for familier med barn og besteforeldre med barnebarn, og her kan barn og voksne kan gjøre noe sammen.

Vi planlegger også en ny Jernbanehistorisk dag til høsten, og selvfølgelig vil Modelljernbanemessa gå av stabelen første helgen i november; 2.-3. november 2024. Sett av datoen!

Arrangementer blir ført inn i listen på nettsiden etter hvert som de er klare – og vi vil bruke både nettsiden, Instagram og Facebook for kunngjøring av disse.

Klikk her for arrangementslisten på nettsiden vår

Det vi anser for det største arrangementet i 2024 vil være et samarbeidsprosjekt med Hamar distrikts verkstedarbeiderforening/NJF og Mantena Hamar.

31. mai 2024 stenges dørene ved dette historiske jernbaneverkstedet i Hamar. De Norske Statsbaners aller første verksted – etablert allerede i 1862 da en av de første statsbanene, Hamar-Grundsetbanen, åpnet. Således vil 162 års verkstedhistorie bli borte fra Hamar i 2024.

Sammen håper vi å få til et stort arrangement på Mantenas område lørdag 27. april 2024. Mer informasjon vil komme.

Togturer på nasjonalt nett

Når det gjelder togturer er vil Trafikkutøveravdelingen behandle dette nå på nyåret.

Vi håper som vanlig på tre turer med Karettoget; i mars, juni og august/september.

Når det gjelder Stålvogntoget, så håper vi på en gjenåpning av Dovrebanen, slik at vi får muligheter til å komme tilbake til Åndalsnes. For øvrig jobber vi med å finne alternative turer – og utgangspunktet er at Hamar er basen for alle turer.

Følg med på Facebook og her på våre nettsider. Så fort vi har noe å meddele vil vi dele informasjon om nye turer med Stålvogntoget.