Museumsnatt i Hamar og Stange

Sammen med Anno Museum, avd. Domkirkeodden har vi tatt iniativ til å arrangere en museumsnatt for utvalgte kulturaktører i Hamar og Stange. Datoen dette skjer er fredag 20. mai 2016.

Henvendelsen ble gjort til Atlungstad Brenneri, Kirsten Flagstadmuseet, Norsk Migrasjonsmuseum og Kunstbanken – og alle tente på ideen med en gang.

Museumsnatt innebærer at vi åpner dørene for publikum kl. 20.00 og har åpent til 01.00. Vi vil ha veteranbusser som kjører i skyttel mellom de forskjellige stedene – for at folk skal kunne få med seg mest mulig. Det vil være matservering, aktiviteter, omvisninger, konserter og annen underholdning å få med seg på de forskjellige stedene.  

Ideen hadde Magnus Sempler Holte på Domkirkeodden, etter å ha blitt inspirert på en tur til museumsnatt i Basel for noen år siden. Dette er et felles tiltak som gjøres i mange storbyer i utlandet, og i Norge har vi noe tilsvarende bl.a. i Oslo, Stavanger, Haugesund, Trondheim, Bergen og Kristiansand. Ofte kaller man det kulturnatt – vi velger foreløpig å si museumsnatt.

Det jobbes nå iherdig med programmet på hvert sted. Dette slippes i midten av april 

 

Presseklipp:

http://www.hamar-dagblad.no/hamar/kultur/museum/samles-om-museumsnatt/s/5-80-26232

 

Her er gjengen som skal jobbe frem dette fellesarrangementet for Hamar og Stange samlet under et prosjektmøte i Kunstbanken 2. mars. Første rekke f.v. Else Braseth fra Atlungstad Brenneri, Magnus Sempler Holte fra Domkirkeodden. Bak f.v. Kari Fuglesang fra Norsk Migrasjonsmuseum, Annika Åsen fra Kirsten Flagstadmuseet, Mette Larsen fra Norsk Jernbanemuseum og Ingrid Blekastad fra Kunstbanken. Vi satser på at dette er bare er starten på noe som kan veldig bra og stort i Hamar og Stange i årene fremover! 

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar