Sammendrag

Ni steder i Hamar og Stange har gått sammen om en helaften med utstillinger, konserter, foredrag, kunst og workshops. Veteranbusser frakter deg fra sted til sted hele kvelden.
De deltakende kulturaktørene er: Anno Domkirkeodden, Anno Kirsten Flagstad museum, Norsk jernbanemuseum, Anno Norsk utvandrermuseum, Kunstbanken, Atlungstad Brenneri, Hamar Bryggeris Venner, Hamar Kunstforening og Storhamar Hockeymuseum. MuseumsNATT har blitt arrangert siden 2016. Samarbeidspartnere er Hamar kommune og Stange kommune.

Igjen inviterer ni kulturaktører i Hamar og Stange til det vårlige eventyret MuseumsNatt.

Ved Norsk jernbanemuseum åpner vi en ny utstilling i vår gamle administrasjonsbygning i Strandvegen 132. (Hovedbygningen i Strandvegen 161 er ikke åpen denne kvelden).

Utstillingen heter Kvardagskunst i verdsklasse og viser noen av NSBs reiselivs- og arbeidslivsplakater fra begynnelsen av 1900-tallet til i dag.

Massekunst og masseturisme er begge fenomen som oppsto da, og plakathistorien og feriehistorien har mye til felles. Dette er tilgjengeliggjøring av goder som kunst og fritid, som først var forbeholdt de priviligerte. Reiselivsplakatene viser også hvordan det moderne Norge ble synliggjort av dyktige kunstnere og fotografer. NSB hadde i tidligere tider en viktig rolle i markedsføringen av Norge i utlandet, og allerede i 1910 ble det opprettet et reisebyrå i Berlin. I 1921 åpnet NSB reisebyrå i London.

Utstillingen vil være åpen daglig fra 1. juni til 13. oktober 2024.

Reis med veteranbussene!

For at man enklest mulig skal kunne komme seg mellom våre museer under MuseumsNATT har vi satt opp veteranbusser som kjører hele kvelden. Når du har kjøpt billetten for MuseumsNatt, så kan du kjøre så mye buss du bare vil! Bussene kjører i en slik rute at det skal ikke være mer enn 15-20 minutter mellom hver bussavgang fra hvert museum. Men det er gamle busser, så det kan oppstå uforutsette hendelser. Ha derfor tålmodighet om noe skulle oppstå med bussene, for det vil ikke være lenge før neste buss kommer.

Vis respekt for disse rullende kulturskattene, nyt turen(e) og velkommen om bord!

Du har to valg videre:

Mer om MuseumsNatt og hva som skjer

Jeg vil heller gå direkte til billettsalget!

Lite bilde av buss: Fotograf Fredrik Garshol.

Foto: Fredrik Garshol, Erik Nordby, Norsk jernbanemuseum