Norsk jernbanemuseum har nettopp lagt bak seg en vellykket modelljernbanemesse. Men vi hviler ikke på laurbærene.

Søndag 2. desember er Modelljernbanens dag, og den markeres over hele verden – også mange steder i Norge, og hos oss på Norsk jernbanemuseum. Klubber og modelljernbanemiljøer åpner opp sine dører for publikum og butikker som selger MJ-utstyr, har fristende tilbud. Målet med dagen er å gjøre hobbyen mer kjent og forhåpentligvis at nye medlemmer finner veien til en av landets mange klubber.

Legg turen inn museet denne søndagen for en MJ-prat.
Her vil det være representanter fra Sør-Østerdal Modelljernbaneklubb, Modelljernbaneklubben i Mjøsregionen og Modelljernbaneforeningen i Norge, og andre ressurspersoner som kan gi deg råd om hvordan man starter med dette, hvordan komme i kontakt med en klubb eller hvor man får kjøpt utstyr.

Her på Norsk jernbanemuseum har vi noen fine anlegg fra klubbene som vises frem på søndag.

Modelljernbanen er noe flere generasjoner kan samle seg om og bygge, det er både for gutter og jenter, det kan samle familien. Man kan velge utstyr som koster masse, eller man kan velge utstyr som ikke nødvendigvis koster så mye, bla. ved å kjøpe brukt.
Det er en hobby som fenger mange forskjellige interesser; noen er bare interessert i å bygge landskaper og skape historier i disse, andre er opptatt av det tekniske ved byggingen og få togene til å kjøre, og andre er bare opptatt av å kunne kjøre.
Og ikke minst; det finnes mange størrelse (skalaer) man kan velge i; fra de minste som ikke behøver mer enn et stuebord, til de store togene man bygger i hagen.

Vi selger også modelltog og -vogner i museumsbutikken.

I lekekroken er geotraxbanen på plass og det vil være mulig å bygge tretogbaner i lange baner.

Salg av kaffe og vaffel. Museet er åpent 11.00-16.00.

Museumsbillett:
Barn 65,-/voksen 100,-/honnør 85,-/minigruppe 300,-. Barn 0-3 år, medlem venneforening og årskort gratis.

Nyttige MJ-lenker:

MJ-klubber i Norge

MJwiki.no
Modelljernbaneforeningen i Norge

Modelljernbane forkortes ofte MJ.

Initiativet til denne årlige markeringen kom fra MOROP i 2015. MOROP (initially called Organization of the Model Railway Friends Europe and later renamed “Organization of Model Railroaders and Railway Friends Europe) er den europeiske organisasjonen for tog- og modelltogentusiaster.

Museets egen ROCO godsvogn.
Selges med rabatt i museumsbutikken under Modelljernbanens dag 2. desember.