Lørdag 2. november kl. 10.00-16.00 og

søndag 3. november kl. 11.00-16.00

Messa er i 2019 større og etter vår mening bedre enn noen gang. I 2018 hadde vi ni modelljernbaneanlegg – i år er det femten anlegg!

Fantastiske modelljernbaneanlegg fra Nederland!
Kom og se de fantastiske modelljernbaneanleggene Flåmsbana Berekvam og Rumelaarseweg fra ModelSpoor Team de Maaslijn i Nederland under årets modelljernbanemesse!
De er bygget av hhv. Hans Peters og Loek Bronkhorst, De vil være stede i helgen, sammen med fire andre modellbyggere, som kan gi god informasjon om anleggene.
Ingen av anleggene har vært vist i Norge tidligere.
 
LEGO City er også modelltog!
Det er helt sikkert delte meninger om akkurat det, men vi mener at LEGO City-modellanlegg har sin plass i vår messe. Vi besøk av Henning Westby, som kommer med en LEGO Citybane. Banen som er avbildet her, ble bygget til Hobbymessa på Jevnaker i 2017. Til Norsk jernbanemuseum kommer Henning med en helt annen bane, og du må komme til Modelljernbanemessa til helgen hvis du vil se hva han har funnet på denne gangen.

Tivolimodell i verdensklasse!
En helt fantastisk og unik modell av et stort tivoli vil være utstilt under messa i helgen. Her er det mye liv og røre med lys, lyd og bevegelser. Se pariserhjulet snurre eller de som tar tømmerrenna. Her er det mange gode historier som fortelles – kom og se om du finner dem!

Foredrag
«Vinteranlegget Hjemkomst»
Gjennom flotte bilder og film forteller Martin Farstad Jenssen hvordan han skapte modelljernbaneinstallasjonen «Hjemkomst» til Steen & Strøms juleutstilling i 2018.
Foredraget har nytteverdi for modellbyggere på alle nivåer fordi alle deler av prosessen blir forklart: Fra konsepttanken i bunn, praktiske løsninger og utfordringer, byggeteknikker, detaljering, dybdeillusjoner, lyssetting og drift. Foredraget åpner for spørsmål og svar underveis.
Sted: Auditoriet i hovedutstillingen kl. 13.00.

Ellers fylles museet opp av forhandlere og vår trofaste og gode venn Gudmestad Leker og  Modeller AS tar igjen turen fra Nærbø på Jæren. Her er rundt fjorten bruktsalg hvor kanskje kan gjøre ett kupp. Skal du starte opp med stor eller liten modelljernbane, hjelper forhandlerne deg i gang, og her er modellbyggere som kan gi deg tips.

Åpningstider og inngang

Messa er åpen 10-16 lørdag og 11-16 søndag.
Biblioteket er åpent begge dager.

Museumsbillett må løses begge dager. Barn (4-15 år) kr 65,-. Honnør kr 85,-. Voksne kr 100,-. Minigruppe (maks. 4 pers.) kr 300,-. Barn 0-3 år gratis.
Gratis inngang for de som er medlem av Jernbanemuseets venner og de som har kjøpt årskort som er gyldig.

Flåmsbana Berekvam. Foto: ModelSpoor Team de Maaslijn

Rumelaarseweg. Foto: ModelSpoor Team de Maaslijn

LEGO City anlegget 2017

Click here to add your own text