Det graves mye i Hamar for tiden, og det er ikke enkelt å finne veien til Norsk jernbanemuseum, selv ikke med GPS i bilen eller på telefonen. Derfor gir vi deg tips på hvordan du enklest mulig kommer frem.
Uansett om du kommer nordfra eller sørfra på E6, anbefaler vi at du velger dette alternativet. Det graves i alle andre innkjøringsveier, og det er omkjøringer man fort kan forville seg bort i.

Ta av E6 i Åkersvikakrysset. Sving til venstre på Rv 25 – i den nye flotte rundkjøringen over E6 – mot sentrum.
Sving av i rundkjøring nummer to – over brua ved Vikingskipet. Ta til høyre i neste rundkjøring – Fv 222 – mot sentrum/jernbanestasjonen.

I sentrum har du to alternativer:
1) sving ned i undergangen (høyde 3 m) og ut på brygga. Følg veien forbi Skibladnerbrygga og friluftsområdet Koigen (med stupetårnet). Følg veien som går langs jernbanelinja nordover (Nordvikvegen og Mabel Sandbergs veg) til du kommer til Vognvegen. Kryss denne og du kommer ved Storhamar vgs. inn på Strandvegen. Følg skiltingen til museet.

NB! Dette alternativet er ikke mulig per 3.7. da det er høy vannstand i Mjøsa. Men plutselig er det åpent igjen.

2) Kjør Strandgata gjennom sentrum til du kommer ned i rundkjøringen ved Hamar bryggeri. Her kan du a) ta under undergangen og inn i Strandvegen og følger jernbanelinja som beskrevet over.
Eller du kan b) fortsette rett fram i rundkjøringa – mot Maxi-kjøpesenter og svinge andre til venstre og ned Vognvegen på nordsiden av Maxi. Herfra er det skilting til museet.

God tur!

Kart: Skjermdump fra Google Maps