Foredrag og veteranbiler på årets «Jernbanemuseets dag»

Søndag 2. september er det klart for årets utgave av Jernbanemuseet dag ved Norsk Jernbanemuseum på Hamar. Hovedtema for dagen er Nordlandsbanen.

Banen markerte sitt 50 års jubileum for fullføringen fram til Bodø i juni. Norsk Jernbanemuseum har markert jubileet med sommerens utstilling om Nordlandsbanen.

Foredrag kl. 13.00: “Nordlandsbanen i et nytt perspektiv”
I forbindelse med arrangementet Jernbanemuseets dag ved Norsk Jernbanemuseum på Hamar, holder forfatteren Bjørn Westlie et foredrag. Dette bør være interessant for alle som er interessert i norsk krigshistorie og jernbanehistorie.
Bjørn Westlie er historiker, forfatter og tidligere journalist. Er nå førstelektor på Høgskolen i Oslo og Akershus. Vant i 2008 Brageprisen for boka "Fars krig" – om hans egen far som var som var nazist og frontkjemper under krigen. I oktober kommer hans neste bok "Hitlers norske budbringere". Arbeider nå med et bok- og filmprosjekt om NSB under krigen og hvordan den krigshistorien er fortalt i ettertid.

Smalåsen stasjon
Smalåsen stasjon er eneste stasjon på Norsk Jernbanemuseum fra Nordlandsbanen.  Stasjonsbygningen er åpen hele dagen og “stasjonsmester” Svein forteller litt om livet på stasjonen.

“Nordlandsbanen – en lang historie”
Siste åpningsdag for sommerens utstilling. En omviser vil guide besøkende gjennom utstillingen.

Motorveteranene i Hedmark
har utstilling av veterankjøretøyer i museumsparken (se bilde under).

Biblioteket
er åpent og bemannet.

For øvrig 
kjører Tertittoget sine siste turer denne sesongen og ved Leikvangen stasjon kjører minitoget Knertitten. Restaurantvognen er åpen.

 

 

 

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar