På Leke- og byggehelgene kan hele familien delta i morsomme leker, engasjerende brettspill, utfordrende byggeaktiviteter, spennende blyantoppgaver, fengslende bokstavskattejakt, kule 3D-puslespill og mye mer. Delta i våre aktivitetsløyper og bli bedre kjent med museet!

UTFORSK-oppgavene i hovedutstillingen byr på utfordringer for de minste i følge med en voksen og for de litt eldre som kan å telle, lese og skrive sjøl.

I den bildebaserte «BOKSTAVSKATTEJAKTEN» skal man lete seg fram til bokstaver som er gjemt forskjellige steder i hovedutstillingen. Sammen danner bokstavene et løsningsord. Denne oppgaven trenger man ikke å kunne å lese for å løse, så her kan selv de minste delta og lede an i jakten. Hvis man vil, kan man levere inn oppgavearket med løsningsordet og bli med i trekningen av premier i juni 2023.

VITENVERKSTEDET kan alle prøve seg på de aktivitetene vi har her:

  • LEGO Kodingekspressen.
  • Diverse brettspill for en og to spillere.
  • Vognoppstillingsspill – Norsk jernbanemuseums egen Sudokuversjon!
  • Pakkeproblemet – hodebry for hele familien!
  • Konstruksjons- og byggeleker som Brio builder, JOVO-brikker og kulebanebyggesettet Cuboro.
  • Tesseleringsbrikkene hvor man kan lage spennende mosaikkmønstre.

I tillegg har vi bøker og Geotraxbanen i lekekroken, du kan bygge tretogbaner på perrongen og lekedamplokomotivet Urskog venter på nye lokomotivførere.

Click here to add your own text

Museet er åpent begge dager kl. 11.00-15.00.

Kaffeautomat og noe å bite’i.

Inngang: Barn 65,-/voksen 100,-/honnør 85,-/minigruppe 300,- (maks. 4 personer). Barn 0-3 år gratis.

Gratis inngang for de som er medlem av Jernbanemuseets Venner og de som har gyldig årskort. Husk å ta med medlemskort/årskort.

Velkommen til et hyggelig og aktivt museumsbesøk!