Kongsvingerbanen fyller 150 år

Lørdag 29. september feires banen med en historisk togtur fra Lillestrøm til Kongsvinger.

Med damptog, NSBs nye togsett FLIRT og folkefest på stasjonene, er det duket for togfest for å feire Kongsvingerbanens fortid og fremtid. Jernbaneverket, NSB og kommunene Skedsmo, Fet, Sørum, Nes, Sør-Odal og Kongsvinger samarbeider om feiringen.

– Siden åpningen i 1862 har Kongsvingerbanen hatt stor betydning som ferdselsåre for både pendlere og gods, sier Svein Horrisland, kommunikasjonsdirektør i Jernbaneverket. – Sammen med kommunene og NSB vil vi feire en bane som er gammel, men i god stand, og som fremfor alt har en viktig rolle for fremtiden.
 
Caroline kommer «hjem»
Det 151 år gamle damplokomotivet Caroline ble bygget til Kongsvingerbanen. Til daglig står hun på Hamar i eie av Norsk Jernbanemuseum. Til jubileet kommer hun «hjem» til Kongsvingerbanen.

For mer info om Caroline og Karéttoget klikk her.

Caroline frakter publikum og inviterte gjester fra Lillestrøm og til Kongsvinger. Underveis stopper hun på Fet, Sørumsand, Årnes og Skarnes før Kongsvinger. Kommunene steller i stand fest på stasjonene, og både utstillinger, musikere, teatertablåer og liv på stasjonene står på planen.

Alle som reiser med Karéttoget til Kongsvinger, kan være med NSBs nye togsett FLIRT tilbake etter endt arrangement på Kongsvinger.
 
Arrangementet starter på Lillestrøm kl. 08, og Caroline er fremme på Kongsvinger ca kl 13. 

Billettsalget starter 14. september kl 09.00. Det er ikke mulig å forhåndsreservere før denne dato.

Nærmere informasjon om billettsalg og rute vil komme.

 

 

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar