I Edvard Munchs fotspor i Løten – søndag 1. september 2019

Edvard Munch ble født 12. desember 1863 i andre etasje på Engelaug Østre på Ådalsbruk i Løten, men flyttet herfra som ettåring. Han holdt kontakten med bygda gjennom barneårene og som voksen. Bli med på denne turen for å bli bedre kjent med Edvard Munch og hans tilknytning til Løten på Mjøsas østside.

Reisen starter i ved Skibladnerbrygga i Gjøvik. Mjøsas hvite svane bringer reisende over til Hamar brygge, hvor man etter en liten spasertur bort til Hamar stasjon, stiger ombord i Norsk jernbanemuseums karéttog. Her blir det en eksotisk togreise med med kull og damp, og med samme passasjerkomfort og kullukt som man opplevde for 100-150 år siden, det vil si på 3. klasse trebenk. Ved Løten Nærstasjon og Landhandleri går turen videre med veteranbusser til fotostoppet ved Engelaug Østre, før vi ankommer Munchsenteret på Klevfos Industrimuseum. Etter besøket her går turen tilbake til Karéttoget som bringer reisende tilbake til Hamar stasjon. En kort spasertur tilbake til Skibladner og turen går over Mjøsa igjen til Gjøvik brygge.

Reiseruta for dagen:

kl.10.30 Avg. Gjøvik brygge med DS Skibladner Frokost serveres i 1. Plads Madsalong.
kl. 11.45 Ank. Hamar brygge.
kl. 12.30 Avg. Karettoget fra Hamar stasjon.
kl. 13.00 Ank. Løten stasjon.
kl. 13.00 Veteranbuss bringer deg til fotostopp ved Engelaug og til Munchsenteret.
kl. 15.00 Avg. Løten stasjon kl.15.30 Ank. Hamar stasjon
kl. 16.15 Avg. Hamar brygge Skipets gourmetsuppe serveres i restauranten
kl. 18.00 Retur til Gjøvik brygge

Pris per person kr. 850,-

inkl. reise med Skibladner, servering om bord på utreise og retur, billett til karettoget, busstransport og omvisning i Munchs fotspor. For den som ønsker dette, er det mulig å bli med toget til Elverum, der det snur. Dette fremfor å velge rundturen i Munchs fotspor.
Dette bestilles hos Skibladner

Kun reisen med Karéttoget Hamar-Løten-Elverum – en vei eller tur/retur.

Norsk jernbanemuseum må til Elverum for å snu toget. Derfor er det er mulig å bli med Karettoget hele veien fra Hamar til Elverum og tilbake, eller fra Løten til Elverum og evt. tilbake. 2. klasse plysj selges kun som togtur. Klikk her for bestilling av billetter på Ticketmaster.

Med forbehold om endringer og kansellering.