Familieforestillingen «Det lille toget som kunne» kommer til Barnas dag ved Norsk Jernbanemuseum


Søndag 21. oktober er det klart for Barnas dag ved Norsk Jernbanemuseum på Hamar. Dagen fylles med kunstverksted, tinnstøpingsverksted og ikke minst en hyggelig familieforestilling.

 

Kl. 12.30 og 14.00: Familieforestillingen ”Det lille lokomotivet som kunne”
”En dag skal det glade lille toget over til den andre siden av fjellet med presanger og deilig mat og godteri til alle gutter og jenter, da det plutselig stopper med et rykk. Hjulene vil ikke gå rundt. Hvem vil komme og redde det lille toget? Et blankt og nytt lokomotiv, et stort og sterkt lokomotiv og et rustent, gammelt lokomotiv bare reiser forbi. Da kommer et lite blått lokomotiv tøffende. Selv om det er lite og aldri har vært over fjellet før, tror hun at hun kan hjelpe.” Vil det glade lille toget komme over fjellet så barna får presangene sine?

Forestillingen bygger på en fortelling som ble skrevet for over 100 år siden. Fortellingen ble utgitt som barneboken ”The Little Engine That Could” i 1930, og mange barn over hele verden kjenner den som en godnatthistorie eller en historie de har lest på skolen. Som enhver god fortelling for barn har historien en moral, nemlig å lære barn verdien av å være optimistisk og ha troen på noe, og arbeide hardt mot et gitt mål.

Artist og tekstforfatter Marianne Kostøl har laget en norsk versjon av denne fortellingen, og kommer til Norsk Jernbanemuseum for å ha to forestillinger under Barnas dag.
Forestillingen passer best for barn fra 3 år og oppover. 
Den er laget med støtte fra: NSB og NOPA.

http://www.kostol.com/

 

Kunstverksted med Mini Picasso
Det sendes ikke så mange postkort lenger som det ble gjort tidligere. Postkort er noe man sendte hjem til mor og far, besteforeldre, tanter og onkler, venner og andre når man var på reise og kanskje besøkte et museum. Denne gangen skal barna selv få lage postkort, gjerne med motiver av lokomotiver og tog. Og hvis de ønsker kan de få sendt postkortet hjem til seg selv – poststemplet med museets eget poststempel!

http://www.minipicasso.com/

 

Støping av tinnfigurer
Tradisjonen tro blir det også støping og maling av tinnfigurer under årets Barnas dag.

Norsk Jernbanemuseums bibliotek
Biblioteket er også åpent og bemannet denne dagen. Mange kjenner kanskje ikke til denne delen av museet, men her finnes også bøker om lokomotiver og tog for barn.

Museet er åpent kl. 11.00-16.00

Inngang: Barn 40,-. Voksen 75,-. Honnør/student 60,-. Minigruppe (maks 4 pers.) 200,-.
Barn under 3 år, årskort og medlem venneforeningen gratis.

 

Foto: Bjørn Thore Skulstad

 

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar