Dovrebanens fullføring og dermed offisielle åpning skjedde 17. september 1921.

Den siste strekningen var fullføringen av strekningen Dombås-Støren i 1921. Dermed kunne man reise med tog gjennom hele Gudbrandsdalen og over Dovrefjell til Trondheim.

Vi har for øvrig, sammen med tidligere Jernbaneverket, markert 100-års jubileet for strekningen Otta-Dombås i 2013 og 150-års jubileet for strekningen Trondheim-Støren i 2014. Klikk på lenkene og du kommer til bildeserien på vår Facebookside.

Programmet for jubileumsfeiringen på Dovrebanen i 2021 finner sted 17.-18. september med en historisk togtur.

Turen er kun for inviterte gjester. Hans Kongelige Høyhet Haakon skal være med jubileumstoget fra Dombås til Hjerkinn. Hans oldefar, kong Haakon VII, klippet snoren og åpnet banen i 1921 på nettopp Hjerkinn. Bildene er fra denne begivenheten.

Det er Bane NOR i samarbeid med Jernbanedirektoratet, Dovre kommune, Oppdal kommune, Rennebu kommune, Midt-Gauldal kommune, Trondheim kommune og Norsk jernbanemuseum som står bak togturen.

Info om jubileumsfeiringen 17.-18. september 2021 finner du her:

Bane NOR og på denne siden Dovrebanen 100 år

Vil du vite mer om Dovrebanens historie, klikk deg inn i museumsbutikken vår. Her finner du heftet som er utgitt i forbindelse med jubileet til salgs. Pris kr 250,- + porto.

Alle foto er fra vår fotosamling.

Foto: Severin Worm-Petersen.