De stjålne modelltogene og hva vi fortsatt mangler

Tyveriet av modelltog til museets dioramaer er nå oppklart takket være en observant besøker fra Bergen, Stian Jargren, som var her sommeren 2012.

Da noen av de stjålne modellene ble lagt ut for salg på en facebookside, kjente han igjen dem som makne til det materiellet som vises på diorama Eidsvoll stasjon 1861. Alle modellene ble laget av Steinar Snøtun til museets nyåpning i 2003, og han så Stians kommentar om at materiellet som var til salgs lignet på det som han hadde sett på museet. 

Det var tre karetvogner som var lagt ut for salg og tyven hadde lokomotivet og flere godsvogner til dette dioramaet hjemme. Dette, samt ei kjølevogn til diorama Hallingskeid 1910 og ei godsvogn som sto på et sidespor bak dioramaene, fant politiet hjemme hos ham etter at Stian hadde fått navnet til tyven som prøvde å selge materiellet. Han hadde også stjålet museets reservelokomotiv El.12 fra diorama Norddalsbrua, men dette hadde han allerede rukket å selge.

Museet mangler fremdeles ei karetvogn med konduktøravdeling til diorama Eidsvoll 1861. 
Hvis noen kjenner noe til denne, vennligst ta kontakt på tlf. 62 51 31 60, slik at museets dioramaanlegg av Eidsvoll stasjon 1861 igjen kan bli komplett.

 

Bildet viser karetvognene som er kommet til rette.

 

 

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar