Bli kjent med Løven Lukas og velkommen til hans bursdagsselskap søndag 6. april

Jernbaneverket jobber kontinuerlig for å forbedre sikkerheten på jernbanen, og det gjennomføres mange hundre små og store tiltak årlig. Holdningsskapende arbeid er en del av dette.
Derfor har Jernbaneverket utviklet et pedagogisk verktøy for å snakke med barn om tog og sikkerhet. Det er en figur som heter "Løven Lukas".
Han er lokomotivfører og alltid engstelig for hva menneskene kan finne på når de oppholder seg i nærheten av jernbanen eller krysser jernbanesporene. Hovedbudskapet til barna (og selvfølgelig alle voksne) er STOPP, SE og LYTT etter tog.

– "Jeg hadde behov for et opplegg for å snakke med barn om tog og sikkerhet. Barn er en viktig målgruppe i seg selv, men også fordi barn er gode ambassadører og har påvirkningskraft på sine foresatte og andre voksne," sier kommunikasjonsrådgiver Carin Pettersson, som er skaperen av Løven Lukas.

Det er utarbeidet en brosjyre some er delt ut til barnehager og skoler, og løven foreligger også som en bamse (kosedyr).  – "Tanken er at budskapet om at man må passe seg for toget skal forsterkes hver gang barna ser Løven Lukas-bamsen," sier Pettersson.

Bursdagen feires på Norsk Jernbanemuseum
Nå fyller Løven Lukas ett løveår, og hva var vel mer naturlig enn å legge bursdagsselskapet til Norsk Jernbanemuseum på Hamar.
Lukas vet at mange barn besøker museet – og han ville feire dagen sin med alle barn som vil komme, og samtidig kan han snakke med dem om tog og sikkerhet.
Han serverer boller og saft (kaffe til voksne) og deler ut ballonger, og så har han laget konkurranser og oppgaver som hele familien kan ta del i.

 

Blant annet skjer dette:

  • rebusløp med premiering
  • tegnekonkurranse med premiering
  • fargelegging
  • spill
  • fotografering/fotoshoot med Løven Lukas
  • bursdagsselskap med boller og saft

Museet er åpent kl. 11-16.

Inngang:
Barn 55,-/voksne 90,-/honnør-student 80,-/minigruppe (f.eks. en familie på inntil fire personer) 240,-.
Medlem i venneforeningen og årskort går gratis.

 

Bildet: Løven Lukas er en stor og modig løve, og han er lokomotivfører. Det eneste som gjør han ordentlig engstelig er mennesker som ikke passer seg for toget!

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar