Åpning av sommerens utstilling om Märklin

 

Märklin – barndommens drømmeverden

Torsdag 2. juni 2011 – Kr. Himmelfartsdag – åpner Norsk Jernbanemuseum sommerens utstilling.

Denne sommeren er det den tyske leketøyprodusenten Märklin som får lov å fylle utstillingslokalene i den gamle administrasjonsbygningen. Det er en utstilling laget og eiet av Danmarks Jernbanemuseum, og den har vært vist i Finland, før den kom hit til Norge. Utstillingen åpnes av Poul Thestrup, direktør ved Danmarks Jernbanemuseum i Odense.

Utstillingen er satt sammen av ca. 350 lokomotiver, vogner, bruer, biler, båter, fly, figurer, dampmaskiner og dukkekjøkken produsert i tidsrommet 1898 til 1955. Alle har stor detaljrikdom og i mange tilfeller er de håndmalt. Det var blikkenslageren Theodor Friedrich Wilhelm Märklin som startet det hele med produksjon av dukkekjøkken i fortinnet blikk i 1859. Allerede i 1866 døde han, og enken overtok og drev bedriften alene fram til 1888 da to av sønnene gikk inn i firmaet. De utvidet virksomheten til å omfatte leker som skip, karuseller og tog som kunne skyves rundt på gulvet uten skinner. I 1891 introduserte de leketog som kan kjøres på skinner.

Mange forbinder modelltog med Märklin. Fra leken med modelltog/leketog i guttealder, har dette for mange blitt en livslang hobby, og for noen få et yrke. Her kan man skape seg sin egen verden i et fantasilandskap eller man kan lage historiske miniatyrer av landskaper, som levendegjøres med kjørbare modelltog.

Utstillingen er åpen fram til 11. september.

 

Vil du vite mer om Märklin klikk på denne linken til deres hjemmeside

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar